Presentatie boek Levensbrieven van vader

Auteur en stadschroniqueur Evan van der Most haalt herinneringen op aan het gezin waarin hij werd geboren: het wel en wee van zijn vader, moeder, broers en zus en nauw verwante familieleden. Centraal in het boek staan de negentien ‘levensbrieven’ die zijn vader aan zijn kinderen schreef, kort voor zijn overlijden. In die brieven reflecteert de vader op zijn eigen ontwikkelingen. Hij schrijft over het familieleven, werk, vakanties en woningen van het gezin. Voor zoon Evan zijn de brieven aanleiding die teksten in te bedden in zijn eigen persoonlijke herinneringen aan dat familieleven. Het boek biedt een familieverhaal dat de wereld beschrijft waarin het gezin leefde; een verhaal dat een groot deel van de twintigste eeuw bestrijkt en zich afspeelt in verschillende delen van Nederland. Dit boek is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in familiegeschiedenissen.

Aldus Hugo Bongers, positief kritisch beschrijver en analyticus van culturele verschijnselen in de stad Rotterdam, de redacteur van het boek. Het eerste exemplaar wordt in Verhalenhuis Belvédère door de gemeentearchivaris van Rotterdam Jantje Steenhuis aan de in 1960 naar Canada gemigreerde broer Helmie Vandermost aangeboden. Ton Wesselink, directeur van het ss Rotterdam en voorzitter van Historisch Genootschap Roterodamum, presenteert de avond.

Kaartjes bestel je bij Verhalenhuis Belvédère. Je krijgt dan ook een maaltijd zoals moeder die op zondagen maakte. Met suddervlees, sperzieboontjes en gekookte aardappelen met jus. Wees er snel bij want de capaciteit is beperkt.

Waar: Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, Rotterdam-Katendrecht
Wanneer: dinsdag 27 september 2022
Tijd: 18.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur
Kosten deelname: € 15 per persoon (programma inclusief Hollandse maaltijd)
Reserveren : is noodzakelijk en kan via deze link.

Het boek verschijnt in een Nederlandstalige en een Engelstalige versie en gaat € 19,50 kosten en kan/kunnen hier besteld worden, dan liggen die op de avond van de presentatie voor je klaar. Mocht je het boek liever opgestuurd krijgen, vermeld dan bij het overmaken je postadres.

Naast het archief van de Tak Van der Most, is hier informatie te vinden over de Tak Grootjans.