Wat doet Impulsando?

Impulsando brengt familiegeschiedenissen tot leven. Impulsando is Spaans voor aandrijfas. Een vliegwielfunctie als metafoor voor waar wij als innovatieve erfgoedorganisatie willen staan. Het woord associeert in het Nederlands met impuls en impulsief.

Impulsando beschrijft, visualiseert en deelt geschiedenissen van gewone families. Vaak speelt de stad Rotterdam daarin een rol. Als plek van waaruit men vertrok, geboren werd of op latere leeftijd terecht kwam.

Die geschiedenissen stellen wij ten toon in onze web-expo’s. Zo mogelijk presenteren we ook tentoonstellingen op locaties waar al veel publiek komt en of geven er in eigen beheer boeken over uit.

Denk aan tijden van kind zijn, schooltijd, eerste baantje, eerste liefde, de buurt waar je opgroeide, verhuizingen, vakanties, voorkeuren voor muziek, kleding, uitgaan, politiek, over vrienden, broers en zussen, familie, tegenslagen, momenten van geluk, ouder worden, ziek zijn toe. Wat waren de indrukken van de stad, toen je voor het eerst in Rotterdam terecht kwam?

Loop je met het idee rond om toch eens wat te gaan doen met die doos met familiefoto’s, brieven en documenten? Lijkt het je leuk om je herinneringen met anderen te delen? Wij hebben ervaring met het ordenen, dateren, scannen, beschrijven en online delen van historisch familiemateriaal. Doe er je voordeel mee en neem contact met ons op.

Team: Arthur Rikkelman, Elin Haitsma, Hans van den Tol, Peter de Vette, Sigmar Vriesde, Frans Meijer, Hugo Bongers, Bo van Hoorn, Ingrid Groenenberg, Chiel van der Stelt, Joost van der Stelt, Patrick Struwer, Piet Gamelkoorn en Evan van der Most.

Voor contact klik hier

Donaties

Vind je de initiatieven van Impulsando van belang en sympathiek? Wees vrij om te doneren om de activiteiten van Impulsando blijvend mogelijk te maken. Voor een donatie neem contact met ons op, dan geven we onze bankgegevens door.

Foto De verwoeste stad

Als raadslid van de RRKC én Hagenaar heb ik uitgebreid kennis mogen maken met de bijzonder inspirerende stad Rotterdam. Een stad waarin het water van grote betekenis is voor de economie, planologie en demografie. Maar ook een stad met kosmopolitische allure door de grote groep creatieve stedelingen. Eén van de bijzondere projecten die bottom-up aandacht genereert voor het erfgoed van de stad is DIG IT UP, dat de stad op bijzondere wijze betrekt bij het vastleggen van zijn eigen stadscultuur.

Na de eerste fase van realisatie heeft de oprichter gezorgd voor zijn opvolging. Nu hij de handen weer vrij heeft, investeert hij zijn tijd in onder andere familiegeschiedenissen, te beginnen bij die van hemzelf. Daarbij is hij zo royaal om anderen te adviseren waar gewenst.”

– Ricardo Burgzorg

De projecten van Impulsando worden mede mogelijk gemaakt door: